dimecres, 26 de setembre del 2018

Llibres per la calma o la relaxació

Pares: les tasques diàries us superen i no teniu temps ni per respirar? Doncs us donem un cop de mà: El portal TOTNENS, adreçat a famílies amb nens que els agradi sortir i fer activitats a fora o a casa, té un article molt interessant on llegim que la llibreria El Gat Pelut, de Barcelona, ha fet un recull de contes per recuperar la calma i reflexionar. (Enllaç a l'article)



  1. La relativament nova editorial Akiara Books proposa dos llibres: Respira i La gota d'aigua. El primer és una història molt tendra on trobem un nen que no pot dormir i a qui la seva mare ajuda a trobar la calma a través de la respiració. Una respiració pausada i conscient.  
  2. La gota d'aigua està basat en unes reflexions de Raimon Panikkar sobre la metàfora de la gota d’aigua. Una gota d’aigua que es fon al mar i que ens permet pensar en la mort humana no com un fet individual sinó formant part d’una col·lectivitat.
  3. Juguem a fer Ioga, de Lorena Pajalunga i amb il·lustracions de Anna Láng i de l'editorial VVKids, és un llibre amb unes il·lustracions precioses que ens ensenya a explicar les diferents postures del ioga als més petits.
  4. La segona part, Juguem a fer Ioga per anar a dormir, en la mateixa línia, se centra més a treballar aquell moment previ a anar a dormir que de vegades tant ens costa.
  5. Calma, de Carol Thompson i de l'editorial Tramuntana, és un conte que ens dona pistes de què fer quan surt el geni que portem a dins o quan ens enfadem amb els que ens envolten.
  6. I de la mateixa editorial, l'últim és El mar, de Jairo Buitrago i Alejandra Estrada. Un àlbum preciós que amb unes il·lustracions i molt poques paraules ens porta al mar i la calma que inspira.